Make-up tips voor de brildrager

Make-up tips voor bril

Make-up tips voor brildragers

Baalt u ervan dat u een bril draagt omdat uw make-up daardoor niet meer zichtbaar is? Is het lastig om uw ogen op te laten vallen achter een bril? Er zijn tegenwoordig veel stijlvolle modellen te koop en met deze tips ziet ook uw make-up er fantastisch uit!

Door een bril kunnen de ogen wat groter of kleiner lijken. Het is daarom belangrijk dat u netjes te werk gaat met uw make-up.

  • Als u verziend bent worden uw ogen eigenlijk vergroot door de brilglazen. Kies in dat geval een oogschaduw in zachte tinten. Breng de make-up perfect aan, elk foutje is zichtbaar! Dit geldt ook voor mascara en eyeliner.
  • Als u bijziend bent lijken de ogen juist kleiner door de bril. Probeer daarom met uw make-up de ogen wat te ‘openen’. Trek met een wit kohlpotlood een lijntje onder de onderste wimperrand. Trek met een eyeliner een donker lijntje onder de ogen en op de wimperrand van het bovenste ooglid. Laat het lijntje iets omhoog lopen. Maak de look af met een extra laagje mascara.

Algemene tips

  • Neutrale kleuren. Een bril trekt veel aandacht en daarom is het verstandig om neutrale kleuren te gebruiken op uw ogen (bijvoorbeeld bruine of beige oogschaduw).
  • Mascara. Misschien heeft u gelezen dat u geen mascara moet gebruiken als u brildragend bent. Onzin! Breng een mooie laag mascara aan en laat uw ogen lekker opvallen achter die bril.
  • Wenkbrauwen. De wenkbrauwen zitten een beetje verstop t achter uw bril, maar dit betekent niet dat u ze niet hoeft te verzorgen!
  • Oogschaduw. Gebruik niet dezelfde kleur oogschaduw als de kleur van uw bril. Als u toch dezelfde kleur wil dragen, neem dan de oogschaduw in een iets lichtere tint.
  • Teveel make-up. Omdat de ogen ‘verstopt’ zitten achter de bril bent u waarschijnlijk geneigd om meer make-up te gaan dragen. Less is more, ook bij brildragers! Het ziet er al snel overdreven uit als u teveel make-up gebruikt.
  • Eyeliner. Draagt u een dun montuur, gebruik dan weinig eyeliner. Als u een breed montuur draagt kunt u veel eyeliner gebruiken.
  • Felle lippenstift. Gebruik geen felle kleuren op de oogleden maar draag ze op uw lippen! Gebruik bijvoorbeeld een opvallende roze of dieprode lippenstift.

Met deze handige tips creëert u een mooie look en kan ook u genieten van uw prachtige ogen achter die stijlvolle bril.

Lees meer

Maak een afspraak voor een oogmeting

Let op!

Wegens wegwerkzaamheden op de Ritzema Bosweg is Bril Negenentwintig tot en met 24 mei slechter bereikbaar!

Ga naar de inhoud