Houd uw bril in goede conditie

Houd uw bril in goede conditie

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw bril genieten. Er zijn een aantal punten waar u rekening mee moet houden bij het onderhouden van uw bril. Hieronder vindt u een aantal tips om uw bril zo lang mogelijk in goede conditie te houden.

Brillenkoker

Bewaar de bril in een harde brillenkoker als u hem niet gebruikt. Zo gaat u er niet per ongeluk op zitten, wordt de bril niet vies en kan hij niet beschadigen. Zorg er ook voor dat de bril goed in de brillenkoker past. Als u de bril toch even afzet en u heeft de brillenkoker niet bij de hand, leg hem dan in ieder geval niet op het glas neer. Door schuiven ontstaan er snel krassen in de glazen.

Schoonmaken

Pak de bril bij de rand van het glas vast, niet bij de veren. Maak de bril schoon met handwarm kraanwater en een microvezeldoek. Gebruik hiervoor geen tissues of keukenpapier maar echt een zachte doek. Deze doeken maken geen krassen op de glazen van de bril.

Als u onderweg bent kunt u ook alleen een microvezeldoek gebruiken. Gewone stof (zoals kleding) veroorzaakt kleine krasjes op de glazen. Ook droge brilpoetsdoekjes zijn een oplossing. Zorg er wel voor dat ze schoon zijn, als ze vuil worden werken ze als schuurpapier. Was de doekjes regelmatig. Gebruik hiervoor geen wasverzachter, daardoor ontstaat er een vette laag op de bril.

Als u naar het strand bent geweest is het verstandig om de bril eerst af te spoelen met koud water zodat het zand en zout er afgespoeld wordt. Zo voorkomt u dat het zand en zout gaat krassen op de brilglazen. Gebruik geen zeep met citroenbestanddelen of andere vluchtige, toxische middelen om de bril mee schoon te maken. Hierdoor kan de ontspiegeling op het glas beschadigen.

Temperatuurschommelingen

Een bril kan niet goed tegen temperatuurschommelingen. Neem hem bijvoorbeeld niet mee in de sauna en laat hem niet achter in de auto als het erg warm (of juist heel koud) is.

Zelf aan de slag met het montuur

Is de bril wat verbogen? Laat er een professional naar kijken, probeer niet zelf het montuur weer terug te buigen. Probeer de bril ook zoveel mogelijk met twee handen vast te pakken als u hem op en af zet.

Als u rekening houdt met deze tips zal uw bril in goede conditie blijven en langer meegaan. Veel draagplezier!

Reserveer uw oogmeting online

Maak kennis met ons team

Paul
Paul
Optometrist
Peter
Peter
Opticien
Els
Els
Opticien / contactlensspecialist
Seline
Seline
Studente optometrie
Margit
Margit
Opticien
Imke
Imke
Optometrist
Thera
Thera
Briladviseur

Maak kennis met ons team

Thera
Thera
Briladviseur
Peter
Peter
Opticien
Peter
Peter
Opticien
Margit
Margit
Opticien
Lindberg
Rolf
Orgreen
Ray Ban
Theo
Yellows Plus
Oakley
Lindberg
Rolf
Orgreen
Ray Ban
Theo
Yellows Plus
Oakley
Zaterdag 1 oktober vanaf 15:30 t/m dinsdag 3 oktober zijn wij gesloten.

We zijn uitgenodigd bij onze leverancier Etnia Barcelona.

Woensdag 5 oktober zijn wij weer geopend als gebruikelijk. 
close-link