Oogzorg – de optometrist

De optometrist die bij ons werkzaam is beoordeelt de gezondheid van uw ogen. Hij of zij spoort eventuele oogafwijkingen en oogziektes op. De optometrist kan, mocht dit nodig zijn, een optometrisch onderzoek uitvoeren. Hij of zij kan u doorverwijzen naar de oogarts, mocht tijdens het onderzoek blijken dat verder onderzoek of een behandeling noodzakelijk is.

De optometrist werkt samen met de huisartsen. Zo voert hij of zij bijvoorbeeld de jaarlijkse suikercontroles uit van diabetespatiënten en als het nodig is om iemand door te verwijzen, is dit ook in samenwerking met de huisarts.

Bij iedere klant die bij ons komt voor een oogmeting wordt standaard de oogdruk gemeten en een fundusfoto gemaakt. Dat is een foto van het belangrijkste gedeelte van het netvlies. De optometrist controleert al deze foto’s. Op deze manier weten we precies hoe het ervoor staat met de gezondheid van uw ogen.

Het beroep van optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. Optometristen hebben een vierjarige HBO-opleiding afgerond.

Maak een afspraak voor een oogmeting

Uw oogonderzoek is vrijblijvend, maar niet altijd kosteloos

Oogonderzoek algemeen

Let op!

Wegens wegwerkzaamheden op de Ritzema Bosweg is Bril Negenentwintig tot en met 24 mei slechter bereikbaar!

Ga naar de inhoud